10 Şub

VAHA – Lider Yöneticilerin ve Tüm Yönetici Adaylarının El kitabı

İŞ DÜNYASINDA BİR “VAHA”

Yönetici Koçu Dr. Ebru Nurluoğlu, yaratıcısı olduğu “Mutluluk Okulu” konseptinin ardından; iş ve iletişim dünyası perspektifinde “verimlilik ve çalışan memnuniyeti “ çalışmalarına dair deneyimlerini kitaplaştırdı. “Vaha” ile şirket iletişimine farklı bir yönden yaklaşan Nurluoğlu, “iyi iletişimi” patron, yönetici ve çalışan sorumluluğu ekseninde inceliyor; işte çalışan ve yönetici memnuniyeti ile elde edilen mutluluğa kapı aralıyor.

Ana uzmanlık alanları; “Verimlilik, Kişisel & Kurumsal İtibar, Sosyal Barış, Değişim, İklim Yönetimi ve Liderlik olan Dr. Ebru Nurluoğlu, bu kitabı yöneticiler ve tüm yönetici adayları için yazdı.

“Vaha”, içerdiği pratik önerilerle, yöneticilerin çalışanlarıyla birlikte iletişimsel verimlilik uygulamalarını tüm şirkete yaymaları için bir fırsat sunuyor. Nurluoğlu kitabında, verimli iletişim alışkanlığının ancak çalışan ve yönetici işbirliğiyle şirket kültürüne yerleşebileceğini somut kanıtlarla aktarıyor.

Yönetimde mutluluk kılavuzu
“ Kitaptaki her satırı, her kelimeyi sadece ve sadece denenmiş uygulamalardan yola çıkarak kaleme aldım” diyen Dr. Ebru Nurluoğlu, Vaha’nın şirketlerin kurum kültürü ve felsefesinin çalışanlara nüfuz etmesi, departmanlar ve çalışanlar arasında sinerjinin artırılması ve verimli takım yaratılması ile performans artışında bir yol arkadaşı olabileceğini vurguluyor.

Şirketin sunduğu maaş ve diğer imkânlar karşılığında profesyonellere düşen sorumluluğun işini teknik olarak iyi bilmek kadar iletişim becerilerini geliştirmek ve takım ruhu ile hareket etmek olduğunu anlatan Vaha, sunduğu farklı deneyimler ile yönetim dünyasının başucu kitabı olmaya aday.

Amacınız, “şirketinin kurum kültürünü çalışanlara benimsetmek, departmanlar ve çalışanlar arasında olumlu etkileşimi yükseltmek, daha verimli / performanslı bir takım yaratmak ise VAHA yöneticilere iyi bir yol arkadaşı olacaktır. Ama tek bir şartla, eğer siz de emek koyacaksanız…

Dr.Ebru Nurluoğlu kimdir?
Dr. Ebru Nurluoğlu ilk olarak kurucusu olduğu “Mutluluk Okulu”nu aynı kopsept üzerine kaleme aldığı, Kaçarken Yakaladım Seni / Mutluluk Kılavuzu” ile kitaplaştırdı. İş ve özel hayatta mutluluğun yöntemlerini farklı tecrübelerle paylaşan Nurluoğlu, ikinci kitabı “Vaha” ile yönetim dünyasında mutluluk için yeni bir kapı araladı.

Nurluoğlu, Saint Benoit Fransız Lisesi’nden sonra Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünü bitirdi. Yüksek lisans tezini New York ve Yeditepe Üniversitesi’nde iş dünyası ve reklamcılık alanında gerçekleştirdi. Doktorasını İstanbul Üniversitesi’nde STK’lar üzerine hazırladı.

Adler Central Europe Fakülte üyesi ve Adler International Learning Central Europe sertifikalı koçu olan Dr. Ebru Nurluoğlu; Institute for life Coaching Training, Adler, ORSC Örgüt – İlişki Sistemleri, Ralph Watson NLP Practitioner vb. koçluk programlarını tamamladı. Koçlukta pek çok farklı sertifikanın sahibi olan Nurluoğlu’nun ayrıca, koçların mentoru olma yetkisini veren uluslararası sertifikasyonu bulunuyor. Uluslararası Koçluk Federasyonu ICF üyesi olan Nurluoğlu’nun 4500 saat üzeri profesyonel koçluğu bulunmaktadır.

Farklı alanlarda çalışan pek çok üst düzey yöneticiye koçluk ve danışmanlık yapan Nurluoğlu, binlerce kişiye eğitim vererek, farklı ekiplerin verimlilik ve motivasyon odaklı takım koçluklarını üstlendi. Kurum içi sosyal barış ve iklim yönetimi konusunda da çalışan Nurluoğlu, şirket içi uyuşmazlıklarda takımların barışmasında, mavi yaka ile beyaz yaka iletişim dengesinin oluşturulmasında rol oynayan nadir uzmanlardandır.

Dr. Ebru Nurluoğlu, ağırlıklı olarak üst düzey yönetici, takım ve değişim koçluğu yapmaktadır. Nurluoğlu, yöneticilere; itibar yönetimi, kurumsal iletişim ve ilişki yönetimi, etkin liderlik, yönetim becerileri, kriz yönetimi vb. alanlarda danışmanlık vermektedir.

Yönetici ve değişim koçu olan Dr. Nurluoğlu’nun çalışmalarıyla yöneticiler, yönetim şekillerinde ve kişisel davranış alışkanlıklarında yaptıkları yalın değişiklikler ile kısa sürede çalışanlarının kalbini kazanmada ve iş verimliliğini yükseltmede önemli adımlar atmıştır.

Bir holdingte kurumsal iletişim başkan yardımcılığı dahil profesyonel yaşamda 30 yıla yakın deneyimi olan Nurluoğlu; yöneticilik, kişisel gelişim, iletişim ve kriz yönetiminde ciddi bir uzmanlığa sahiptir; zirve ve konferanslara konuşmacı olarak katılmaktadır. Nurluoğlu’nun önemli bir başarısı şirket verimliliğini artırmak üzere kendi geliştirdiği “ilişki yönetimi ve iletişim anayasası” atölyeleridir. Şirket verimliliğini artırma iddiası taşıyan “Mutluluk Okulu” adlı konseptin de yaratıcısıdır.

Uzun yıllardır EnPR eğitim, danışmanlık ve koçluk şirketinin yönetiminde olan Nurluoğlu, Bireysel koçluk ve takım koçluğu hizmetlerinin yanı sıra liderlik, takım olma, IMC, sağlık iletişimi, medya ilişkileri, kişisel gelişim, sosyal sorumluluk, stres ve zaman yönetimi, zor insanlarla iletişim, imaj vb. eğitim programları sunmakta, danışmanlık hizmetlerini stratejik iletişim çözümlemeleriyle vermektedir.

Dr. Ebru Nurluoğlu birçok üniversitede doktora ve lisans seviyesinde eğitim vermiş olan Nurluoğlu’nun, (BÜYEM -Boğaziçi Üniversitesi), İstanbul Akademi, Galatasaray, Yeditepe, Doğuş, Bahçeşehir …) öğrencileri yarışmalarda akademi ödülleri almıştır. Eğitim ve sağlık alanında hizmet veren Acil İhtiyaç Projesi Vakfı’nı (AİP) kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Nurluoğlu, AİP Vakfı aracılığı ile Türkiye çapında farklı sosyal çalışmalarla binlerce kişinin ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlamaktadır.

GÖRÜŞLER
• Gerek kurumsal, gerekse de bireysel düzeyde yaptığımız çalışmalarla hayatımıza değer Dr. Ebru Nurluoğlu’nu yürekten kutluyorum, bu kitapları yazarak hepimize ışık oluyor, yol gösteriyor.
Aytekinhan Yıldırıcı / Derindere Yönetim Kurulu Başkan Vekili

• Dr. Ebru Nurluoğlu donanım ve derinliğini son derece mütevazıce paylaşarak, kurumumuzdaki tepe yöneticilerimize önemli destek verdi. Aynı anda mutlu ve verimli çalışılabilmek için, kişisel sorumluluk alınmasına rehberlik eden; bilgisini cömertçe paylaşan; her adımda açık ve dürüst ilerleyen; dokunuşlarıyla fark yaratan; kişisel ve takım verimliliğinin tereddütsüz emanet edilebileceği bir uzman…
Figen Karatan / Odeabank İK Direktörü

• Ebru dinleme yetisi, profesyonelce soruları, yüksek sezgiselleri ile yöneticilere hızlı ilerleme sağlatan bir koç. Gerek farkındalığa, gerekse de kişilerin ve ekiplerin gündemlerindeki konulara olan katkısıyla, her şirketin ihtiyacı olan güvenilir bir yol arkadaşı.
Erim Taylanlar / NCell Telia Sonera YK Danışmanı

• Ebru’nun yazdığı ilk kitap bir harikaydı; şirkette pek çok insanın hayatına dokundu. Birileri spora, birileri kurslara kaydoldu… Bu yeni kitabında da şirketlerin yeni bir ufağa bakmalarını sağlayacağından eminim.
Seçil Kılıçoğlu / Group Bel İK Direktörü

• Dr. Ebru Nurluoğlu, bizi kurum olarak yapmakta olduğumuz gündelik işlerden çekip, varlık ve mutluluk kaynaklarımızı görmeye ve deneyimlemeye davet eden, ailemizden bir üye. Yürümekte olduğumuz yolda şirket olarak ve birey olarak bizleri bir araya getiren ve birbirimizde var olan ışığı görmemizi sağlayan değerli bir yol arkadaşımız.
Gerçekleştirdiğimiz atölyeler ve eğitimler ile yaptıklarımızdan ziyade, varlığımızın ve oluşumuzun bize başarı getireceğini hatırlatan Ebru ile bugünümüz dünümüzden daha güzel olacak…
Ertuğrul GÜNAY / BekaertDeslee Avrupa Operasyon Direktörü

• Dr. Ebru Nurluoğlu, yüksek becerideki yöneticiler ve takımlarının birbirleriyle çekişmek / yarışmak yerine piyasayla yarışır hale gelmelerine müthiş katkı sağlayan çok bilinçli bir eğitmen ve danışman. Deneyimlerini anlattığı bu kitabın dörtte birini bile tam uygulayan bir yöneticinin takımının gelişimine oldukça ivme kazandıracağına inanıyorum.
Servet Taze / Şekerbank Genel Müdürü

Diğer Yazılar

Yorumlarınız Benim İçin Değerli